Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська міськрада

Четвер, 2 березня 2023, 14:36

У Львові затвердили бюджет розвитку на 2023 рік

Львівська міськрада

Львівські депутати затвердили розподіл коштів бюджету розвитку Львова на 2023 рік.

Сьогодні, 2 березня, на сесії Львівської міської ради депутати затвердили розподіл коштів бюджету розвитку бюджету Львівської міської територіальної громади на 2023 рік.

"За" проголосували 49 депутатів.

Загалом у межах бюджету розвитку наступного року, який становить 2,003 млрд грн, 100 млн грн передбачено для співфінансування будівництва житла для поранених, 40 млн грн скерують на завершення будівництва школи в Брюховичах, на облаштування корпусу реабілітаційного центру запланували 50 млн грн, а на завершення реконструкції вулиці Шевченка – 30 млн грн.

Ще 20 млн грн підуть на будівництво Інформаційно-освітнього центру на території Музею народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького, 500 тис. грн – на придбання квартири № 6 на вул. С. Крушельницької – 500 000 грн, 2,1 млн грн – на програму відшкодування додаткових витрат на вивезення твердих побутових відходів, 1 млн грн – на міську цільову програму "Безпека житлових кварталів", 2,6 млн грн – на облаштування системи відеоспостереження в парку "Горіховий гай", 597 тис. грн – на встановлення камер відеоспостереження на території Сихівського району.

На заходи щодо підтримки територіальної оборони спрямували 110 млн грн.

Крім цього виконавчому комітету Львівської міськради на час дії воєнного стану в Україні дозволити збільшувати на 1 млн грн затверджені бюджетні призначення, за погодженням з постійною комісією фінансів та планування бюджету.

Також цією комісією мають погоджуватися поповнення статутних капіталів комунальних підприємств міста.

Нагадаємо, з 8 лютого у місті розпочали обговорення проєкту бюджету розвитку Львова на 2023 рік, розмір якого запропонували у 2,003 млрд грн. Загалом на капітальні видатки передбачено 1,372 млрд грн, а решта коштів –розподілені видатки на гарантовані зобов’язання міста та видатки на ЗСУ.

Додамо, бюджет розвитку Львівської МТГ на 2022 рік становив 1,4 мільярда гривень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.