Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

затримання

lv.npu.gov.ua

Вівторок, 7 березня 2023, 12:35

Мешканець Самбірщини організував схему переправлення ухилянтів за кордон

затримання

Чоловік організував канал переправлення військовозобов’язаних за кордон та допоміг втекти з України щонайменше 20 чоловікам.

Про це повідомила пресслужба Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Правоохоронці затримали 28-річного мешканця Самбірського району, який причетний до щонайменше 20 фактів незаконного переправлення чоловіків призовного віку через державний кордон.

"28-річний житель Самбірщини сприяв у виготовленні фіктивних документів, які надавали право чоловікам призовного віку виїхати на територію іншої держави. Під час санкціонованих обшуків у зловмисника вилучили документи, чорнові записи та інші речові докази, що підтверджують його причетність до організації незаконного переправлення осіб через кордон України" – наголосили у поліції.

За цим фактом слідчі територіального підрозділу поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через Державний кордон України) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Досудове розслідування триває.

Як стало відомо Варіантам з власних джерел, йдеться про Михайла М., вчителя, волонтера, ексдепутата Рудківської міської ради від партії Укроп, засновника, бенефіціара та директора ГО "Корпус сприяння армії".

Михайло М. також представляється як працівник Львівської обласної ради, але уточнює, що є волонтером і помічником на громадських засадах заступника голови Львівської облради Юрія Холода.

Крім цього, він відомий тим, що провокує скандали некоректними дописами у соцмережі Фейсбук та поливає брудом авторитетних людей – посадовців, журналістів. За це Михайло М. отримав кілька судових позовів і негативні публікації у ЗМІ. Також відомо, що він програв з цього приводу кілька судів з грошовою компенсацією й за несплату отримав припис виконавчої служби й заборону на виїзд за кордон.

Додамо, 24 червня 2022 року ГО "Корпус сприяння армії" передав електрочайники й холодильники біля будівлі Львівської ОВА за участю першого заступника голови Львівської ОВА Андрія Годика, заступника голови Львівської обласної ради Юрія Холода та депутата облради Тараса Подвірного (фото – Фейсбук ГО "Корпус сприяння армії").

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.