Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

затримання

dpsu.gov.ua

П'ятниця, 10 березня 2023, 14:28

На Львівщині члени благодійної організації переправляли ухилянтів за допомогою системи Шлях

затримання

Члени благодійної організації вносили неправдиві відомості про ухилянтів до електронної системи "Шлях" як водіїв для перевезення гуманітарної допомоги.

Про це повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби України – Західний кордон на своїй сторінці у Фейсбуці.

Правоохоронці затримали 12 членів однієї з благодійних організацій Львівщини, які налагодили схему незаконного виїзду за кордон військовозобов'язаних чоловіків через електронну систему "Шлях".

"Відомості стосовно ухилянтів незаконно вносили до електронної системи "Шлях", як водіїв для перевезення гуманітарної допомоги. Клієнтами ділків були українці призовного віку і ті, хто підпадав під загальну мобілізацію. За таку "послугу" аферисти отримували винагороду в розмірі від 5000 до 8000 доларів США за одну особу" – пояснили прикордонники.

Наразі слідчі повідомили 12 зловмисникам про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) ККУ. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Матеріали досудового розслідування скерували до суду.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.