Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівводоканал

Вівторок, 14 березня 2023, 11:56

Вісім сіл Добросинсько-Магерівської ОТГ вивели з зони депресійної лійки

Львівводоканал

Львівська міськрада вивела з зони депресійної лійки "Львівводоканалу" вісім населених пунктів Добросинсько-Магерівської ОТГ.

Про це повідомила пресслужба Добросинсько-Магерівської сільської ради Львівського району.

Львівська містка рада своїм рішенням від 2018 року вивела вісім населених пунктів Добросинсько-Магерівської ОТГ з зони депресійної лійки ЛМКП "Львівводоканал".

Через це "Львівводоканал" повідомив сільраду, що міськрада не здійснюватиме компенсацію вартості за надані послуги з водопостачання населенню, яке проживає у зоні депресійної лійки.

"Враховуючи те, що відповідно до ЗУ "Про питну воду, питне водопостачання та водовідведення", ЗУ "Про житлово-комунальні послуги", передбачено, що житлово-комунальні послуги надаються виключно на договірних засадах, громадяни повинні оплачувати послуги з централізованого водопостачання. Також було зазначено, що мешканці сіл провели воду до своїх садиб без отримання дозволу від ЛМКП "Львівводоканал", що є грубим порушенням чинного законодавства" – йдеться у повідомленні.

"Львівводоканал" запропонував Добросинсько-Магерівській сільраді, щоб тариф на воду для населення зони депресійної лійки був таким, як для мешканців Львова, однак сільрада не погоджується з цим, пояснюючи, що тариф в зоні депресійної лійки не може бути таким, як у Львові, бо є велика різниця у відстані прокачування води, проведенні очистки, відсутності процедури знезалізнення та знезараження.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.