Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

судова справа

Середа, 15 березня 2023, 10:51

Суд відсторонив від посади керівника комунального підприємства Львівщини через конфлікт інтересів

судова справа

Керівник комунального підприємства Львівської облради виплатив 360 тисяч гривень бюджетних коштів фірмі свого сина за юридичні послуги.

Про це повідомляє відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Львівський апеляційний суд розглянув апеляційну скаргу та залишив без змін рішення суду першої інстанції, яким керівника комунального підприємства Львівської обласної ради визнано винним в порушенні порядку запобігання та врегулювання конфлікту інтересів.

"Керівник одного із підприємств Львівщини не повідомив про наявність реального конфлікту інтересів та прийняв рішення в умовах конфлікту – затвердив акти приймання наданих юридичних послуг підприємству своїм сином. А саме, здійснення правового забезпечення, юридичний супровід господарської діяльності, надання юридичних консультацій, підготовку документів правового характеру, за ці послуги сину начальника виплачено кошти у сумі 360 тис. грн" – йдеться у повідомленні.

Як наголосили у прокуратурі, суд визнав посадовця винним в конфлікті інтересів, наклав на нього штраф та позбавив права обіймати посади та займатися діяльністю, пов’язаною з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій на підприємствах, установах, організаціях усіх форм власності строком на один рік.

Прокуратура планує провести службове розслідування на цьому комунальному підприємстві для виявлення причин та умов, що сприяли вчиненню корупційного правопорушення.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.