Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

сесія Львівської облради

Середа, 15 березня 2023, 13:45

Львівська облрада не внесла у порядок денний звернення про повернення виплат військовослужбовцям

сесія Львівської облради

Депутати два рази голосували про внесення цього питання у порядок денний, однак жодного разу воно не набрало необхідної кількості голосів.

Вчора, 14 березня, під час сесії Львівської обласної ради депутати не внесли до порядку денного проєкт звернення, узгодженого з всіма фракціями облради, про повернення скасованих виплат військовослужбовцям та силовикам, які не перебувають безпосередньо на фронті.

Депутати два рази голосували про внесення цього питання у порядок денний, однак жодного разу воно не набрало необхідної кількості голосів.

Під час першого голосування щодо внесення у порядок денний звернення про повернення доплат військовим "за" проголосували лише 37 депутатів (15 з 16 голосів дала Європейська Солідарність, 7 з 7 голосів – Самопоміч, 5 з 5 голосів – Свобода, 4 з 4 голосів – Батьківщина, 2 з 3 голосів – За майбутнє, 2 з 2 голосів – Українська Галицька Партія, 1 з 5 голосів – Голос, 1 з 4 голосів – Народний Рух України), 9 з них не голосували, а один депутат з НРУ проголосував проти.

Натомість під час другого голосування звернення з 43 зареєстрованих депутатів підтримали 38, а 10 депутатів не голосували, що також недостатньо для прийняття звернення.

"За" віддали голоси такі фракції в облраді: Європейська Солідарність – 16 з 16 присутніх на сесії, Самопоміч – 7 з 8 присутніх, Свобода – 5 з 5 присутніх, Батьківщина – 4 з 4 присутніх, Українська Галицька Партія – 2 з 2 присутніх, Народний Рух України – 2 з 4 присутніх, За майбутнє – 1 з 3 присутніх, Голос – 1 з 5 присутніх.

Зовсім не голосували за звернення про повернення скасованих виплат військовослужбовцям депутати з фракції Слуга народу.

Загалом вчора депутати обласної ради сформували порядок денний з 32 питань. Серед них:

- про затвердження Антикорупційної програми Львівської обласної ради на 2023-2025 роки;

- про проголошення 2023 року роком Івана Боберського, Миколи Міхновського, Наукового товариства імені Шевченка;

- про дострокове припинення повноважень депутатів Львівської обласної ради Юрія Фольварочного та Іванни Герус.

Крім цього, через повітряну тривогу в роботі сесії оголосили перерву, а дату продовження засідання повідомлять додатково.

Зазначимо, що з лютого цього року Міноборони скасувало додаткову винагороду в 30 000 грн військовим та силовикам, які не перебувають у зоні бойових дій.

Доплата стосувалася широкого кола військовослужбовців та працівників силових структур, а також строковиків та курсантів вищих військових навчальних закладів.

Натомість депутати Червоноградської міськради того ж місяця направили звернення до президента з проханням повернути цю доплату

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.