Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

туризм на Львівщині

Понеділок, 20 березня 2023, 12:46

На Львівщині з'явилися два нові пішохідні туристичні шляхи

туризм на Львівщині

В області присвоїли номери двом туристичним шляхам "На Верх" та "Мальовниче Розточчя".

Про це повідомила пресслужба Львівської ОВА.

Комісія з питань мережі шляхів активного туризму присвоїла номери двом туристичним шляхам на території Львівської області. Йдеться про пішохідні шляхи "На Верх" та "Мальовниче Розточчя". 

Зокрема, пішохідний шлях "На Верх" протяжністю 3,8 км, заявником якого є НПП "Королівські Бескиди", отримав номер 5018.

Маршрут починатиметься з автобусної зупинки у с. Стрільбичі, далі – урочище "Рубань", наступний пункт – вітрові установки Старосамбірської ВЕС. Далі шлях веде до г. Острогірка, де розміщена спільна братська могила воїнів І світової війни, в якій поховані полеглі з обох сторін. Кінець шляху – г. Верх з оглядовим майданчиком, де в ясну погоду відкривається неповторний краєвид на місто Старий Самбір, Самбір та інші довколишні населені пункти. Крім того, перепад висот дозволяє спостерігати за роботою вітряків. Перебуваючи на оглядовому майданчику, турист знаходиться вище самого вітряка.

Щоб залучити до цього шляху більшу кількість туристів, експерти рекомендують розпочинати його зі Старого Самбора. Тож маршрут ще можуть змінити.

Номер 4904 отримав пішохідний шлях "Мальовниче Розточчя" протяжністю 6 км. Цей шлях ініціювали представники Ведмежого притулку "Домажир", які намагаються розширити пропозиції для своїх відвідувачів. Маршрут екологічної стежки розробили поруч із цією локацією.

"Тут зростають цікаві флористичні поєднання. Наприклад унікальне зростання бука та барвінку, що занесене до Зеленої Книги України. Також це місце розростання трьох видів дерев: дуб, сосна та бук, які ростуть лише в Криму і на Розточчі. Найцікавішими та унікальними об’єктами на шляху є скельні виходи та букові "велетні" "Розточчя" – розповіла представниця ведмежого притулку "Домажир" Марія Глова.

Нагадаємо, торік Палац Балів у селі Тулиголове Львівського району вирішили включити у новий туристичний маршрут "Королівський шлях".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.