Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

озеленення Львова

Вівторок, 21 березня 2023, 12:53

Сладкова висадить у центрі Львова 200 дерев за мільйон гривень

озеленення Львова

Цього року на висадку понад 200 дерев у центрі Львова у міському бюджеті передбачили один мільйон гривень.

Про це повідомила Львівська міська рада на запит Варіантів.

Цього року у Львові, на території Галицького району, планують посадити 214 дерев та кущів. На закупівлю цих саджанців для проведення озеленення вулиць району з міського бюджету виділили 1 млн грн.

Як пояснили у Галицькій РА, на догляд (висадка, підв'язування, полив протягом року, влаштування лунки) за зеленими насадженнями з загальної суми у 1 млн грн спрямують 460 тис. грн.

Станом на сьогодні з 214 запланованих дерев та кущів висаджено лише 5. Серед переліку саджанців дерев, які мають закупити, є: клен-явір, липа срібляста, робінія, модрина, черемха Шуберта, липа монгольська, груша калері, яблуня райська, сакура канзан.

Найбільше у Галицькій РА замовили саджанців клен-явора – 37 штук (один саджанець вартує 6 500 грн). Його планують посадити на проспекті Свободи.

Натомість на вул. Шухевича висадять 10 сакур, що обійдуться місту у 50 000 грн, а на Святоюрській горі (з боку цирку) посадять 3 саджанці райської яблуні вартістю 5 000 грн кожна.

На вул. Мушака запланували висадити 5 дерев породи глід Pauls Scarlet загальною вартістю у 42 000 грн, а на вул. Дорошенка посадять 4 клени рубрум та одну липу палліда вартістю у 15 000 грн та 5 000 грн відповідно.

 

Нагадаємо, що 14 березня виконавчий комітет Львівської міськради погодив висадку у центрі міста орієнтовно 260-280 "кліматичних" дерев. Йшлося, що 200 саджанців будуть закуплені за бюджетні кошти, а ще орієнтовно 60-80 саджанців – за кошти спонсорів. Усі дерева планують висадити до середини квітня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.