Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львів

Середа, 22 березня 2023, 11:55

ДБР повідомило про підозру командиру львівського Беркуту

Львів

ДБР повідомило про підозру командиру львівського "Беркуту" за участь в вбивствах активістів Майдану.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань на своїй сторінці у Фейсбуці.

Слідчі ДБР завершили розслідування щодо високопосадовців, причетних до злочинів під час подій Революції Гідності 2014 року. Зокрема, ДБР повідомило про підозру командиру львівського "Беркуту" Ростиславу Пацеляку.

"Під його керівництвом підрозділ з Львівщини разом з іншими 18 лютого 2014 року застосували фізичну силу, спецзасоби, у тому числі світло-шумові гранати виробництва рф, помпові рушниці, що були споряджені патронами зі свинцевою картеччю, проти мітингувальників на вул. Інститутській в Києві та прилеглих до неї вулицях.

У результаті таких дій загинуло 3 особи та близько 200 отримали тілесні ушкодження, у тому числі й вогнепальні, різного ступеня тяжкості" – йдеться у повідомленні.

У ДБР наголосили, що Ростислав Пацеляк підозрюється у перевищенні службових повноважень, вчиненні терористичного акту, організації спричинення тяжких тілесних ушкоджень, а також вчиненні умисних вбивств та закінчених замахів на вбивство двох і більше учасників акцій протесту.

Вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу.

Нагадаємо, у 2014 році підрозділ "Беркут" був ліквідований, а у квітні Ростислава Пацеляка звільнили з посади.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.