Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

затримання

lviv.gp.gov.ua

П'ятниця, 24 березня 2023, 12:03

У Львові викрили трьох осіб, які переправляли ухилянтів через кордон за допомогою системи Шлях

затримання

Двоє харків'ян та мешканець Львівщини організували незаконне переправлення військовозобов'язаних за кордон через систему "Шлях".

Про це повідомляє відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Правоохоронці, за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури, викрили та повідомили про підозру двом харків'янам та мешканцю Львівщини за фактами організації незаконного переправлення військовозобов’язаних через державний кордон.

"Два мешканці Харкова організували у Львові виготовлення фіктивних документів, на підставі яких неправомірно вносились дані чоловіків до системи "Шлях". Таким чином призовникам дозволявся виїзд за межі країни як волонтерам-водіям. Свої послуги вони оцінили у 4 000 доларів за два пакети документів" – наголосили в прокуратурі.

Наразі один із підозрюваних знаходиться під вартою, а щодо іншого – подано клопотання до суду про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Також затримали мешканця Львівщини, який за 5 000 доларів організував внесення особистих даних військовозобов’язаного в базу "Шлях". Через це ухилянт зміг перетнути кордон як водій від підприємця-ліцензійного перевізника.

Наразі тривають слідчі дії, встановлюються інші причетні особи. Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.