Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

затримання

СБУ

Вівторок, 28 березня 2023, 12:24

У Львові колишній радянський військовий поширював російську пропаганду у соцмережах

затримання

СБУ викрила у Львові пенсіонера, який підтримував РФ та поширював фейки про "злочини" українців у соцмережах.

Про це повідомляє управління СБУ у Львівській області на своїй сторінці у Фейсбуці.

Спецслужби затримали пенсіонера зі Львова, уродженця РФ та колишнього радянського військового, який поширював проросійський контент у соцмережі.

"Агітатор публікував дописи на підтримку путіна, війська загарбників та росії загалом. Щодо України чоловік дотримувався протилежних поглядів, виставляючи українців злочинцями та вандалами, нацистами, фашистами тощо. З-поміж злочинів, які агітатор приписував українцям, половина була вигаданою, а другу половину вчиняла саме російська армія.

Крім того, він публікував дописи, що принижують честь та гідність інших націй, провокують національну та етнічну ворожнечу" – наголосили в СБУ.

Під час обшуку у чоловіка правоохоронці вилучили ноутбук та мобільний телефон, які він використовував для поширення проросійської пропаганди.

Агітатору повідомили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу:

- ч. 2, 3 ст. 436-2 КК України – виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників;

- ч. 1 ст. 161 – порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками.

За такі дії законом передбачено позбавлення волі на термін від 5 до 8 років з конфіскацією майна або без такої.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.