Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Західний експертно-технічний центр Держпраці

google.com.ua

Вівторок, 28 березня 2023, 11:45

Західний експертно-технічний центр Держпраці продали за 37 мільйонів гривень

Західний експертно-технічний центр Держпраці

Фонд держмайна продав Західний експертно-технічний центр Держпраці за 37 мільйонів гривень львівській фірмі "Ай Ті Юнайтед".

Про це повідомляє Фонд державного майна України на своїй сторінці у Фейсбуці.

Фонд держмайна продав у системі ProZorro єдиний майновий комплекс державного підприємства "Західний експертно-технічний центр Держпраці", що знаходиться на вул. Богдана Хмельницького, 233А у Львові.

Аукціон відбувся вчора, 27 березня, держпідприємство придбала за 37 597 841 грн фірма ТзОВ "Ай Ті Юнайтед", що лише трохи більше за початкову вартість закупівлі у 37 297 841 грн.

Площа підприємства становить 1203 м². Також на приватизацію виставили 7 авто держпідприємства, серед них Toyota Hilux, Toyota Land Cruiser 150 та Nissan Teana.

Як заявляли раніше у Фонді держмайна, експертно-технічні центри – це працюючі підприємства, які проводять технічні випробування та дослідження. Західний центр був прибутковим у 2022 році – чистий прибуток становив майже 4 млн грн. Приватизація такого об'єкта – можливість для релокації для бізнесу з тимчасово окупованих регіонів.

За даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ "Ай Ті Юнайтед" зареєстроване з 2016 року в Ужгороді, займається наданням комбінованих офісних адміністративних послуг. Власниками фірми є мешканець смт Міжгір'я Закарпатської області Ігор Лапка та мешканець Сокаля Червоноградського району Руслан Докторевич.

Ігор Лапка володіє також львівською будфірмою ТОВ ТВК "Вектор Інвест", а спільно з Русланом Докторевичем – львівською юридичною компанією "Лапка, Докторкевич та партнери" та адвокатським об'єднанням у Львові "Дефенсус".

Додамо, цього року в області стартують аукціони з приватизації 18 об'єктів держмайна.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.