Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

роболовля

Понеділок, 3 квітня 2023, 14:45

На Львівщині назвали ділянки, де не діє нерестова заборона на вилов риби

роболовля

З 1 квітня на водоймах країни стартувала нерестова заборона на вилов риби.

Про це повідомляє пресслужба Державного агентства меліорації та рибного господарства.

З 1 квітня цього року на переважній більшості рибогосподарських водних об’єктів в Україні набрала чинності щорічна нерестова заборона на вилов риби.

Тривалість нерестової заборони різниться залежно від регіонів та водойм. Зокрема, на Львівщині заборона триватиме до 10 червня на водоймах в басейні Дністра, а на водоймах в басейні річок Західний Буг, Сян та Стир – до 20 травня.

Впродовж цього часу у водоймах забороняється пересування всіх транспортних засобів чи моторних суден (за винятком установлених суднових ходів), крім суден органів рибоохорони та інших уповноважених органів держвлади. 

Забороняється також здійснення промислового рибальства, підводного полювання та посилюється контроль за роботою водозабірних споруд.

Водночас у період нересту дозволяється вилов одній особі за добу 3 кг + 1 шт. риби гачковими знаряддями добування (вилову) з кількістю гачків не більше двох на рибалку або спінінгом з однією штучною приманкою з берега на ділянках, не заборонених для здійснення любительського рибальства на період весняно-літньої заборони.

У Держрибагентстві наголосили, що за порушення правил рибальства передбачається, як адміністративна так і кримінальна відповідальність. 

Натомість на Львівщині визначили ділянки, де дозволили любительське рибальство: по 9 – на річках Дністер та Стрий, 2 – на річці Верещиця, по 1 – на річках Опір та Солокія, 5 – на річці Західний Буг тощо.

додамо, у 2022 році на Львівщині оштрафували п'ять рибалок за вилов риби в заборонених місцях.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.