Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Прокуратура Львівської області

Вівторок, 4 квітня 2023, 14:57

У Львові працівник пошти із спільником привласнили телефони Apple на 400 тисяч гривень

Прокуратура Львівської області

Зловмисники незаконно заволоділи 8 телефонами Apple вартістю майже 400 тисяч гривень.

Про це повідомляє відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Прокурори Галицької окружної прокуратури Львова завершили досудове розслідування та скерували до суду обвинувальний акт щодо менеджера одного із львівських поштових відділень та його знайомого за фактами шахрайства, а також зловживання службовими повноваженнями.

За даними слідства, зловмисники у вересні 2022 року організували схему з заміною телефонів Apple на мило та інші підручні засоби. 

"Львів’янин за допомогою онлайн-сервісу знаходив оголошення про продаж мобільних телефонів марки Apple. Домовлявся про купівлю мобільного та відправку поштового відправлення за допомогою кур’єрської служби, при цьому вказував вигадані анкетні дані одержувача. Його товариш, який працював менеджером на пошті та мав доступ до інформації про рух вантажів та посилок, за винагороду домовлявся з кур’єрами про доставку посилок без оформлення відповідних документів.

Коли кур’єр доставляв посилку, чоловік отримував її та нібито оглядав справність телефону. Однак, насправді замінював гаджет на якісь підручні побутові речі, на кшталт шматка мила, пластиліну чи ложки, та заклеював коробку назад. Після чого повертав посилку цьому ж кур’єру для подальшого повернення продавцям із відміткою "отримувач не з’явився" – наголосили в прокуратурі.

Загалом зловмисники незаконно заволоділи 8 телефонами Apple на майже 400 тис. грн.

Додамо, також до суду подали справу щодо підрядника, який присвоїв 300 тис. грн під час ремонту дворика у Львові.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.