Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пам'ятник Міцкевичу у Бориславі

boryslavrada.gov.ua

Середа, 5 квітня 2023, 12:31

У Бориславі відновлять пам’ятник Міцкевичу

пам'ятник Міцкевичу у Бориславі

У Бориславі стартували роботи з реставрації пам'ятника Адаму Міцкевичу, який знаходиться у місцевому парку.

Про це повідомляє Бориславська міська рада на своїй сторінці у Фейсбуці. 

Вчора, 4 квітня, представники Бориславської міськради та Національного інституту польської культурної спадщини за кордоном "Полоніка" підписали меморандум про співпрацю щодо реставрації пам’ятника Адаму Міцкевичу, який знаходиться у Бориславському парку.

Зокрема, реставрацією скульптури пам’ятника займатиметься товариство "Полоніка", натомість Бориславська міськрада здійснить благоустрій території у парку навколо меморіалу.

Пам’ятник вже демонтували та відправили до Львова, де його реставруватимуть.

"Пам’ятник польському письменнику, поетові, діячеві національно-визвольного руху є найстарішим у нашому місті. Його було встановлено ще у 1898 році з нагоди 100-річного ювілею поета за кошти нафтовиків Борислава та за участі відомого українського письменника, діяча Івана Франка. Проте під час тимчасової окупації міста, він був скинутий фашистами у річку Тисменицю. Вдруге меморіал було встановлено у 1947 році в центральній частині міста, де зараз кінотеатр "Каменяр", а від 1968 – у міському парку" – наголосили у міськраді Борислава. 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.