Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська ОДА

power.ub.ua

Понеділок, 25 лютого 2013, 11:07

Тендери на закупівлю кам’яного вугілля на Львівщині не відбулися

Жоден із чотирьох тендерів на закупівлю кам’яного вугілля, що здійснювалися на замовлення державних установ Львівщини, цього року не відбувся.

Про це повідомили Наші гроші.Львів з посиланням на «Вісник державних закупівель».

Торги відмінено з двох причин: «допущено менше двох учасників» або «неможливості усунення  порушень,  які  виникли через виявлені порушення законодавства з питань державних закупівель».

Відмінені також і більшість інших торгів на закупівлю палива для державних установ Львівщини.

Із 29 оголошень за 2013 рік лише у 8 випадках було закуплено бензин.

Найпопулярніша причина відміни торгів, як і у випадку з вугіллям, «неможливості усунення  порушень,  які  виникли через виявлені порушення законодавства з питань державних закупівель».

Нагадаємо, голова  Львівської області Михайло Костюк ініціював передачу від місцевих органів влади Львівській ОДА повноважень на проведення тендерів із закупівлі кам’яного вугілля, а також надання послуг з ремонту комунальних доріг. Пояснювалось це необхідністю «здешевлення вартості вугілля та покращення контролю за його якістю».

Варіанти на офіційний запит щодо цієї ініціативи Костюка отримали наступну відповідь від Департаменту житлово-комунального господарства, розвитку інфраструктури та ПЕК: «Станом на 20.02.2013 року відсутні розпорядчі документи обласної державної адміністрації щодо проведення процедури закупівля кам’яного вугілля».  

Натомість, ще 6 вересня 2012 року, як писали "Варіанти", перший заступник голови Львівської ОДА Б.Матолич видав доручення № 64, яке є в розпоряджені редакції, і в якому зазначено: 

"З метою своєчасного забезпечення якісним вугіллям бюджетних установ,відповідно до ст. 13 Закону України «Про здійснення державних закупівель», постанов Кабінету Міністрів України від 4 липня 2012 року № 602 «Про особливості виконання рамкових угод», № 603 «Про затвердження Порядку визначення генеральних замовників та взаємодії замовників з генеральним замовником за рамковими угодами» та наказу Міністерства економічного розвитку і торгівлі України від 24 квітня 2012 року №504 «Про затвердження Порядку визначення предмета закупівлі»:

 Головам районних державних адміністрацій

1. Організувати роботу щодо делегування повноважень з організації закупівлі вугілля у 2013 році для бюджетних установ (освіти, охорони здоров’я, культури, соціального захисту та інших) генеральним замовникам за рамковими угодами (головному управлінню освіти і науки облдержадміністрації, головному управлінню охорони здоров’я облдержадміністрації, управлінню культури облдержадміністрації, головному управлінню соціального захисту населення облдержадміністрації) за кошти відповідних місцевих бюджетів.

 Термін:   до 1 листопада  2012 року". 

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.