Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Шевченківський гай

Фб Шевченківського гаю

Середа, 12 квітня 2023, 14:51

У Львові оприлюднили програму святкування Великодня у Шевченківському гаю

Шевченківський гай

На Великдень у Шевченківському гаю водитимуть гаївки та пригощатимуть гостей.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Музей народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького впродовж двох днів, 16 та 17 квітня, проведе різноманітні заходи для відвідувачів.

Зокрема, на Великдень гості музею зможуть навчитися давніх танців з музичними фолькгуртами та придбати вироби народних майстрів, смаколики та музейні сувеніри в облаштованих ятках.

16 квітня, неділя – 13:00-18:00 год:

- "Гаївки для найменших". Тут малечу вчитимуть водити "Жучка", стародавніх ігор та забавлянь (хата зі с. Либохора);

- гаївки з ОУМ "Спадщина". Жива традиція, що підтримується десятиліттями: будемо водити кривий танець, вербовую дощечку, струмок, подоляночку, хорти і вовки, царівну, мости, голубку. А також грати в шума, моргалки, ремня, а хлопці ще будуватимуть вежу та слона (стодола зі с. Либохора, галявина біля озера);

- "Велика гаївка на галявині" за участю фольклорних та етногуртів: Д'горі, Етерія, ДРИҐ, NAZVA, спеціальний гість – Юрій Йосифович (головна галявина, біля дзвіниці зі с. Хоросно);

- презентація збірника гаївок. Можна послухати, придбати збірничок і самим навчитися співати гаївок та веснянок. Кошти від продажу збірничка йдуть на благодійну допомогу ЗСУ (місце та час презентації повідомлять невдовзі).

17 квітня, понеділок – 13:00-18:00 год:

- "Велика гаївка на галявині" за участю фольклорних та етногуртів Пиріг і Батіг, BanduraGirl та Lemko Bluegrass Band (головна галявина, біля дзвіниці зі с. Хоросно).

Також відвідувачів просять не забувати відвідати діючі виставки у музеї – виставку писанок в малому залі "В укритті" та виставку живопису Уляни Нищук "Заквітчані" у школі зі села Бусовисько.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.