Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Львівський історичний музей

Середа, 12 квітня 2023, 16:59

У Львівському історичному музеї відкрилась виставка "Модні століття"

Львівський історичний музей

Виставка "Модні століття" присвячена культурі одягу вищих суспільних станів 18-19 сторіч.

Виставка "Модні століття", яку створили з матеріалів фондових збірок Львівського історичного музею, присвячена культурі одягу вищих суспільних станів 18-19 століть.

Виставка географічно охоплює переважно терени Галичини, насамперед Львів у складі Речі Посполитої, а згодом в Імперії Габсбурґів, зважаючи також на ширший контекст європейських тенденцій моди минулих епох.

На виставці представлено автентичні зразки жіночого та чоловічого вбрання й аксесуарів, а також пам'ятки малярства та графіки, які допомагають зрозуміти те, у чому ж полягало мистецтво модно вдягатися у ті часи.

Крім "модної публіки" відвідувачі також матимуть змогу ознайомитися з тогочасними творцями одягу, зокрема з, мабуть, найвідомішим майстром кравецької справи у Львові – Томашем Кульчицьким – засновником першого у Львові часопису присвяченого моді.

На особливу увагу заслуговують предмети, що належали знаним особистостям, а також матеріали, що пов'язані з господарями Королівської кам'яниці на Площі Ринок, 6.

Виставка "Модні століття" демонструється у Королівських залах Кам'яниці Корнякта (Площа Ринок, 6), що дозволяє після тривалої вимушеної перерви зробити ці унікальні інтер'єри знову доступними для відвідувачів Львівського історичного музею.

Авторська група: Мирослав Побережний (куратор), Уляна Живиляк, Христина Заваринська, Мар’яна Березка.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.