Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пам'ятка культури

Середа, 19 квітня 2023, 13:05

В Україні російські агресори зруйнували 550 пам'яток культурної спадщини

пам'ятка культури

З початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну російськими військами було знищено понад 550 об’єктів культурної спадщини України.

Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко на своїй сторінці у Фейсбуці.

Станом на 18 квітня, за даними Міністерства культури та інформаційної політики, з 24 лютого 2022 року, початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну, російські агресори зруйнували понад 550 об’єктів культурної спадщини України.

"Більше 550 – саме стільки пам'яток та об'єктів культурної спадщини зруйновано або пошкоджено окупантами. Війна триває, тому ми кожного дня фіксуємо нові руйнування. Хочу нагадати про те, яке значення для нас та для світу має кожна культурна пам'ятка України. Кожна її втрата – це втрата для світового надбання" – написав Ткаченко.

За його словами, під охороною держави перебуває 109 930 пам’яток, а на державному обліку знаходиться понад 130 тисяч об'єктів культурної спадщини. Частина з них внесена до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.