Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Львівська опера

opera.lviv.ua

П'ятниця, 21 квітня 2023, 11:52

Львівська опера влаштовує фестиваль камерної музики Дзеркало

Львівська опера

У Львівській опері відбудеться Всеукраїнський фестиваль камерної музики "Дзеркало".

Про це повідомляє Львівський національний академічний театр опери та балету ім. Соломії Крушельницької.

Львівська національна опера започатковує новий фестиваль класичної камерної музики в Україні під назвою "Дзеркало", який пройде з 28 квітня по 7 травня у дзеркальній залі опери.

Впродовж 10 концертних днів відомі солісти та знані колективи з різних регіонів країни зберуться разом, граючи сучасну музику й добірну класику.

"Головною метою проведення фестивалю є підтримка українських музикантів в час війни та популяризація української музики. Завдяки фестивалю кожен слухач зможе подивитись на себе крізь призму музики та віднайти власне відображення у ній" – зазначив артдиректор фестивалю Микола Гречух.

Серед учасників: "Київська камерата", LvivClarinetQuartet, камерний ансамбль "Київ-Брасс", струнний квартет "Фенікс", "Одеська камерата", Київський квартет саксофоністів, NotaBeneChamberGroup, дует Богдани Півненко та Дмитра Таванця, DZ’OB та Камерний оркестр Львівського національного театру опери та балету.

Звучатимуть композиції відомих українських та світових авторів. Важливу роль матимуть масштабні оркестрові імпрези відкриття та закриття з рідко виконуваними епохальними творами Станковича, Сильвестрова та Моцарта (28 квітня/7 травня); зібрання золотого фонду української музики для скрипки та фортепіано – музика Мирослава Скорика, Ганни Гаврилець, Валентина Сильвестрова, Євгена Станковича, Кирила Стеценка, Юлія Мейтуса, Віктора Косенка та Левка Колодуба – у програмі під назвою "Спочатку було Слово" (5 травня), а також рефлексії над струнними квартетами наших сучасників Мирослава Скорика, Олександра Козаренка, Ганни Гаврилець, Петра Тітяєва та Дениса Литвиненка (1 травня).

Серед центральних акцентів фестивалю лунатиме також знаменита музика Бориса Лятошинського та Олів’є Мессіана (4 травня), а також 6 травня виступлять унікальні трендсеттерикросжанровості, ансамбль DZ’OB.

Повну програму можна переглянути тут.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.