Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Правоохоронні органи

vorobus.com

Понеділок, 25 лютого 2013, 17:22

Прокуратура Львівщини подала до суду позов щодо неправомврних дій Садового із питань Грибовичів

Прокуратура Львівської області вирішуватиме питання неправомірної бездіяльності міського голови Львова у вирішення проблеми Грибовицького сміттєзвалища через суд.

Про це Варіанти повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Прокуратура скерувала до Львівського окружного адміністративного суду позовну заяву про визнання неправомірною бездіяльність Львівської міськради, її виконавчого комітету та міського голови щодо забезпечення створення нового полігону для захоронення твердих побутових відходів для Львова.

«У цьому ж позові перед судом поставлене питання про зобов’язання виділити земельну ділянку для влаштування нового полігону, виготовлення проекту будівництва полігону та заводу з переробки сміття, а також сміттєсортувального комплексу. Окрім того, зобов’зано провести коригування міського бюджету з передбаченням необхідних обсягів фінансування цих заходів», – зазначено у повідомленні.

Як повідомлялося раніше, всупереч постанови головного державного санітарного лікаря Львівської області від 25.11.2003 року про припинення експлуатації Львівського міського полігону твердих побутових відходів його робота продовжується і сьогодні.

Нагадаємо, міський голова Львова Андрій Садовий повідомив, що  Грибовицьке сміттєзвалище можливо закрити лише після рекультивації. 

Львівська міська рада з ВАТ «Гірхімпром» укладений договір на розробку проекту рекультивації сміттєзвалища. Проект досі не виготовлени через брак фінансування з боку Львівської міської ради.

У жовтні 2012 року прокуратура Львова під час перевірки виявила порушення у діяльності ЛКП «Збиранка», якому підпорядковане Грибовицьке сміттєзвалище та внесла подання міській раді з вимогою усунути виявлені порушення законності, а також розглянути на сесії  питання фінансування заходів для реалізації вимог законодавства щодо поводження з відходами. За попереднім повідомленням, прокуратура Львівської області планувала подати у суд на Львівську міськраду через питання побудови полігону твердих побутових підходів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.