Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Львівщина

Вівторок, 25 квітня 2023, 12:20

Новояворівська ОТГ очолила рейтинг найспроможніших громад Львівщини

Львівщина

На перших місцях в рейтингу спроможності бюджетів територіальних громад за три місяці цього року опинилися Новояворівська та Яворівська ОТГ.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОВА.

Департамент фінансів Львівської ОВА підготував рейтинг спроможності бюджетів територіальних громад за перший квартал 2023 року, який очолили Новояворівська, Яворівська та Львівська ОТГ.

У першу десятку рейтингу спроможності бюджетів ОТГ за фінансовими показниками (доходи-видатки) за січень-березень 2023 року входять:

1. Новояворівська ОТГ
2. Яворівська ОТГ
3. Львівська ОТГ
4. Солонківська ОТГ
5. Івано-Франківська ОТГ
6. Великомостівська ОТГ
7. Пустомитівська ОТГ
8. Червоноградська ОТГ
9. Добротвірська ОТГ
10. Самбірська ОТГ 

Останні три місця зайняли Підкамінська ОТГ (73 місце), Добромильська ОТГ (72 місце) та Добросинсько-Магерівська ОТГ (71 місце).

Як заявили у департаменті фінансів Львівської ОВА, на цю ситуацію суттєво вплинули зміна структури джерел доходів, підвищення грошового забезпечення військових та правоохоронних органів.

Найбільші витрати на одного мешканця у бюджеті Яворівської ОТГ – 7613,4 грн, Солонківської – 7261,8 грн, Славської – 6468,3 грн, Новояворівської – 6410,8 грн, Івано-Франківської – 5596,7 грн, а найменша у Добромильській – 1314,6 грн, Новороздільській – 1345,6 грн, Меденицькій – 1526,2 грн.

У бюджеті Яворівської громади також найнижча частка видатків на утримання апарату управління – 3% (у першому кварталі минулого року – 9,6%), а найбільша в Ралівській ОТГ – понад 50%.

Зазначимо, при складанні цього рейтингу департамент фінансів Львівської ОВА враховував 8 показників, з яких 5 стосувалися доходів, а 3 – видатків.

Додамо, на перших місцях в рейтингу спроможності бюджетів територіальних громад у першому кварталі 2022 року опинилися Львівська та Славська ОТГ. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.