Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівська ОВА

Четвер, 27 квітня 2023, 12:32

Дідусь чиновника Львівської ОВА та його сина-прокурора тягне на собі багатомільйонні активи

Львівська ОВА

НАЗК виявила у чиновника Львівської ОВА Валерія Плекана та його сина-прокурора необґрунтовані активи на 4,5 мільйони гривень.

Про це повідомляють "Наші гроші. Львів".

Національне агентство з питань запобігання корупції виявило у прокурора відділу запобігання правопорушенням в органах прокуратури генеральної інспекції Офісу генпрокурора Віталія Плекана та у його батька – спеціаліста з регулювання земельних відносин у Львівській ОВА Валерія Плекан необґрунтовані активи на 4,5 млн грн.

За даними НАЗК, житло та автомобілі, виявлені у них, офіційно належать 90-річному Іванові Дацьку, який є дідусем Віталія Плекана та тестем Валерія Плекана. Проте Іван Дацько впродовж останніх 25 років живе лише на одну пенсію.

Зокрема, Іван Дацько недавно придбав 3,6 млн грн квартиру в елітному київському ЖК "Бульвар фонтанів" і паркомісце у тому ж будинку за 800 тис. грн. Однак з 1998 року його сукупні доходи склали лише 357 тис. грн.

Також він офіційно є власником Toyota RAV4 вартістю 345 тис. грн, яким користується Валерій Плекан, а у 2018 році Дацько купив Lexus NX300H за 1,4 млн грн, яким користується його внук-прокурор. Обидва авто відображені у їхніх деклараціях.

У НАЗК також з'ясували, що доходи Валерія та Віталія Плеканів також не покривають витрати на придбання житла й автівок.

Крім цього, Віталій Плекан ще й користується у Львові квартирою площею 125 м², записаною на його 81-річну бабусю Марію Дацько.

Наразі НАЗК передало матеріали перевірки до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, яка має звернутися з відповідним позовом до суду.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.