Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Укрпошта

Понеділок, 1 травня 2023, 13:31

Більшість відділень Укрпошти не обмінюватимуть лампи розжарювання на LED-лампи

Укрпошта

З 1 травня обміняти лампи можна лише у центральних відділеннях Укрпошти в обласних центрах.

Про це повідомила пресслужба АТ "Укрпошта".

З 1 травня за програмою обміну ламп розжарювання на енергоощадні LED-лампи, яка розпочалася з 30 січня цього року, обміняти лампи можна лише у центральних відділеннях Укрпошти в обласних центрах.

Зокрема, з 1 травня у застосунку "Дія" для обміну будуть доступні тільки центральні відділення Укрпошти у 23 містах-мільйонниках та обласних центрах.

Натомість українці, які не користуються застосунком, зможуть обміняти старі лампочки в усіх доступних відділеннях Укрпошти до 5 травня, якщо світлодіодні лампи будуть в наявності.

"З 6 травня приймати лампи розжарювання для обміну будуть тільки центральні відділення Укрпошти в обласних центрах, де зберігається найбільший попит і потреба. Причиною оптимізації процесу стало зменшення попиту на обмін жарівок серед населення після пікового періоду в лютому-березні" – наголосили в "Укрпошті".

Загалом за 3 місяці від початку старту програми українці обміняли близько 18,2 млн ламп. Станом на зараз в Україні до обміну доступно 17 млн ламп. Ще 5 млн світлодіодних ламп поступлять в Україну найближчим часом.

Нагадаємо, програма з обміну ламп стартувала 30 січня в обласних центрах та у великих містах, а з 25 лютого поширилася на села. 

Станом на середину квітня мешканці Львівщини обміняли у відділеннях Укрпошти 1,3 мільйона старих ламп на LED-лампи.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.