Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

електропідстанція на Львівщині

Четвер, 4 травня 2023, 15:59

В Україні прогнозують нові відключення світла через дефіцит електроенергії

електропідстанція на Львівщині

У липні-серпні в Україні може виникнути дефіцит електроенергії через ремонти об'єктів електричної інфраструктури.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Цього літа в Україні прогнозують значний дефіцит потужності для виробництва електроенергії через складну ремонтну кампанію енергогенерації, зокрема й енергоблоків АЕС, у зв'язку з ушкодженнями від російських обстрілів.

Наразі "Укренерго" розраховує компенсувати його включенням у роботу всіх можливих потужностей, а також, у разі необхідності, імпортом електроенергії.

За словами, директора Центру досліджень енергетики Олександра Харченка, Україні влітку доведеться імпортувати приблизно 1 ГВт потужності, а також запускати в роботу додаткові блоки теплоелектростанцій, що працюють на газі, щоб покрити дефіцит потужності, що виникає через вихід АЕС у ремонт.

"Упевнений, без дуже значних зусиль ми, найімовірніше, не уникнемо відключень електроенергії у другій половині липня і в серпні. На жаль, час для ремонту атомних станцій під час паводка, який триває з лютого і за три-чотири тижні закінчуватиметься, згаяно. Водночас коли "Укргідроенерго" мало змогу постачати українцям електрику, атомні блоки не було виведено в ремонт, у підсумку їх буде виведено влітку. Це означає, що літній пік споживання, а це трапляється в липні та серпні обов'язково, практично нічим покривати" – наголосив Олександр Харченко.

Він пояснив, що в разі імпорту електроенергії, ціни на неї будуть високими, а якщо застосувати теплоелектростанції, що працюють на газі, то виникне проблема з наступним опалювальним сезоном.

"Загальна оцінка додаткових обсягів газу для проходження літнього піка і потім опалювального сезону – це приблизно 2 млрд куб.м. Власного газу на ці обсяги точно не вистачить" – додав Харченко.

Зазначимо, з 2 грудня 2022 року й до середини лютого 2023 року, через масовані ракетні удари РФ по об'єктах інфраструктури в Україні, на території Львівської області впровадили графік подачі електроенергії, який передбачає подачу світла лише 8 годин на добу.

Як заявляв міський голова Львова Андрій Садовий ще у лютому цього року, на Львівщині через російські атаки було знищено майже всі електропідстанції.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.