Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Роман Дацько

Фб Об’єднання профспілок Львівщини

П'ятниця, 5 травня 2023, 10:45

Дацько залишився головою Об'єднання профспілок Львівщини

Роман Дацько

Романа Дацька переобрали головою Об’єднання профспілок Львівщини.

Про це повідомляє Об'єднання профспілок Львівщини на своїй сторінці у Фейсбуці.

Вчора, 4 травня, на засіданні конференції Об'єднання профспілок Львівщини Романа Дацька переобрали головою організації. 

Участь у заході взяли 206 делегатів, а свою кандидатуру на цей пост висунули чинний голова Роман Дацько і голова Львівської обласної організації профспілки працівників автомобільного транспорту та шляхового господарства України Юрій Кривенко.

Крім цього, делегати конференції звернулися до президента, прем’єр-міністра, генерального прокурора, ФПУ та Європейської федерації профспілок щодо непорушності права власності. Йдеться про будівлю на проспекті Т.Шевченка у Львові, відому як Будинок профспілок.

"На початку 2023 року у межах порушених кримінальних проваджень, заручившись підтримкою суду, на Будинок профспілок без обмежень часовими рамками накладено арешт із обмеженням права на його використання. При цьому ухвалене судове рішення не містить жодної належної юридичної аргументації та є прикладом відвертого втручання держави у законну статутну діяльність профспілок. На сьогодні продовжуються активні заходи щодо наступної передачі будівлі в управління спеціально створеного національного агентства, яке себе повністю та давно скомпрометувало.

Цілком очевидно, що в умовах воєнного стану профспілки області позбавлені можливості вдатися до масових протестних акцій, як способу активної протидії подібним діям з боку органів державної влади та силовиків" – йдеться у зверненні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.