Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

newsmarket.com.ua

Вівторок, 26 лютого 2013, 13:30

Угода з Chevron може бути підписана через два місяці

Кабінет міністрів України домовився з Львівською та Івано-Франківською областями щодо видобутку сланцевого газу на їх території.

Про це, під час ІV Щорічної конференції інституту Адама Сміта "Український енергетичний форум", заявив міністр екології та природних ресурсів України Олег Проскуряков. 

За словами Проскурякова, угоду можуть підписати протягом двох найближчих місяців, а до кінця цього року ймовірно пробурять першу розвідувальну свердловину.

Також через півроку уряд може підписати угоду з Exon Mobil щодо розділу продукції із Скіфської ділянки шельфу Чорного моря.

Нагадаємо, раніше представник Chevron заявляв, що хоч компанія і зацікавлена у видобутку нетрадиційних вуглеводнів на території України, однак її терпіння не безмежне і, внаслідок затягування переговорів, вона може піти з місцевого ринку.

У травні 2012 року компанія Chevron виграла тендер на розробку Олеського родовища сланцевого газу.

Ввести у експлуатацію родовище планують у 2015 році.

Тим часом компанія Shell вже підписала угоду про розробку сланцю в Юзівському родовищі, що розташоване на території Харківської та Донецької областей. 

Джерело: "Дело".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.