Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

декомунізація у селі Костенів

loda.gov.ua

П'ятниця, 5 травня 2023, 14:46

На території Перемишлянської ОТГ демонтували пам'ятник радянським воїнам

декомунізація у селі Костенів

У селі Костенів знесли пам’ятник радянським воїнам.

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної ради.

Вчора, 4 травня, в селі Костенів Перемишлянської ОТГ Львівського району демонтували пам‘ятник радянським воїнам, які "загинули в боротьбі за радянську батьківщину від рук буржуазних націоналістів".

"День за днем Львівщина стає чистішою від московської пропаганди. Пам’ятник, який декомунізували, був яскравим прикладом глорифікації російської імперської ідеології, прославляв окупаційну радянську армію та увічнював пам’ять про неї, а також спотворював історичні факти та був маркером впливу на свідомість українських громадян" – зазначив т. в.о. директора департаменту комунікацій та внутрішньої політики Львівської ОВА Юрій Горун.

За його словами, до кінця цього року на Львівщині планують повністю завершити процес декомунізації.

Нагадаємо, у вересні 2022 року на сесії Львівської обласної ради депутати прийняли рішення про завершення декомунізації та деколонізації на території Львівської області.

Додамо, раніше Верховна Рада прийняла законопроєкт, яким заборонила давати географічним об'єктам назви, пов'язані з Росією та її діячами.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.