Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львів

Понеділок, 8 травня 2023, 11:38

В Україні 9 травня відзначатимуть День Європи

Львів

Відтепер 9 травня в Україні щороку відзначатимуть День Європи.

Про це йдеться в указі Президента України №266/2023 від 8 травня 2023 року.

Президент Володимир Зеленський підписав указ про встановлення 9 травня в Україні Дня Європи.

"Усвідомлюючи європейську ідентичність Українського народу, з метою зміцнення єдності народів Європи, забезпечення миру, безпеки й стабільності на Європейському континенті, засвідчуючи відданість ідеалам та цінностям демократії, підтримуючи ініціативи молодіжних та інших громадських об’єднань, постановляю установити в Україні День Європи, який відзначати щороку 9 травня спільно з державами Європейського Союзу" – йдеться в указі.

Як пояснив Зеленський на своїй сторінці у Фейсбуці, він також подав у Верховну Раду законопроєкт, яким пропонує встановити в Україні 8 травня День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років, а 9 травня відзначати не День перемоги, а День Європи.

"Сьогодні я підписав відповідний указ, і щороку завтра, 9 травня, ми будемо вшановувати нашу історичну єдність – єдність усіх європейців, які знищили нацизм і переможуть рашизм" – заявив Зеленський.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.