Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Дрогобицька міськрада

Середа, 10 травня 2023, 10:20

Міськрада Дрогобича дозволила облаштувати 11 МАФів підприємству ексрегіонала з Харкова

Дрогобицька міськрада

Дрогобицька міськрада виділила 11 земельних ділянок для облаштування МАФів фірмі ТМ "Кулиничі", що належить ексрегіоналу Володимиру Мисику.

Про це повідомляє видання "Варто – Галицькі новини".

У квітні цього року відділ містобудування та архітектури Дрогобицької міської ради видав 11 паспортів на розміщення торгових точок для провадження підприємницької діяльності на земельних ділянках комунальної власності ТМ "Кулиничі" з Харкова, що займається виробництвом хлібобулочних виробів.

Підприємство належить ексрегіоналу з Харкова Володимиру Мисику. З 2006 року він був депутатом Харківської обласної ради від Партії Регіонів, а у 2012 році став народним депутатом та голосував за диктаторські закони 16 січня 2014 року.

Згідно з документами, МАФи дозволили встановити на вул. Пилипа Орлика 1 (сквер Героїв Небесної Сотні), вул. Грушевського 3, вул. Самбірська 78, вул. Володимира Великого 7а, вул. Грушевського 44/3, вул. Грушевського 83, вул. Грушевського 136, вул. Грушевського 148, вул. Володимира Великого 2/2, вул. Володимира Великого 66 та вул. Грушевського 89/1.

Проєкти рішень щодо надання ТМ "Кулиничі" паспортів на діяльність у цих МАФах не виносились на обговорення постійних комісій міськради чи на громадські обговорення, а документи підписав головний спеціаліст відділу містобудування та архітектури Дрогобицької міської ради Михайло Комар, а не керівник відділу чи його заступник, що є порушенням.

Зазначимо, відповідно до земельного законодавства, особа не має права використовувати земельну ділянку комунальної форми власності, у тому числі для розміщення тимчасових споруд за відсутності документів, які підтверджують право користування цією ділянкою, право розпорядження якою належить до виключної компетенції місцевої ради. Відтак починати використання земельної ділянки, у тому числі шляхом розміщення на ній будь-яких об’єктів, можна лише після державної реєстрації цього права, які набуваються у встановленому законом порядку.

Нагадаємо, наприкінці квітня цього року депутати проголосували за дострокове припинення повноважень трьох заступників міського голови Дрогобича.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.