Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

школа на Львівщині

Середа, 10 травня 2023, 14:17

На Львівщині навчальний рік триватиме до липня

школа на Львівщині

Навчальний рік в області завершиться 30 червня.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОВА.

Департамент освіти і науки Львівської ОВА рекомендує органам управління освітою і навчальним закладам у громадах закінчити навчальний процес 30 червня.

Як пояснив директор департаменту освіти і науки Олег Паска, терміни завершення навчального року у різних громадах Львівської області були різні – 5, 15 чи 25 червня, що вносить безлад в загальний навчальний процес та може призвести до того, що багато батьків просто не встигнуть подати заяви про навчання в обраних школах.

"Уявімо собі, що навчання у початковій школі звершується 20 червня, і батьки четвертокласника готуються подати заяву до нової школи. Але в обраному закладі навчання закінчились 5 червня і термін приймання заяв вже завершився. Як подати заяву? Тому вважаємо нелогічним встановлення різних строків завершення навчання у різних школах. Відтак департамент звертає увагу всіх закладів освіти всіх територіальних громад, що відповідно до постанови Кабміну №711, 2022/2023 навчальний рік завершується 30 червня" – наголосив Олег Паска.

Саме тому департамент рекомендує усім навчальним закладам закінчити навчальний рік 30 червня, а термін подачі заяв в 1-й, 5-й і 10-й класи встановити, виходячи із дати 30 червня.

Додамо, у 2022 році навчальний рік у школах Львівщини завершився у середині червня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.