Львівську фірму оштрафували на 300 тисяч за забруднення вулиці Тракт Глинянський

Понеділок, 15 травня 2023, 15:18

На ділянці вулиці Тракт Глинянський до залізничної колії екологи виявили значне забруднення ґрунтів.

Про це повідомляє Державна екологічна інспекція у Львівській області.

Суд 11 травня цього року задовольнив позовну заяву Львівської міської ради та Держекоінспекції Львівщини до ТзОВ "Рубін-Автоспец" про стягнення збитків на 313 412 гривень за забруднення довкілля.

"У липні 2022 року головним спеціалістом відділу інструментально-лабораторного контролю Інспекції проведено відбір проб ґрунту на території зі сторони вулиці Тракт Глинянський Львова до залізничної колії. За результатами вимірювань показників складу та властивостей ґрунтів Державною екоінспекцією у Львівській області виявлено перевищення норм ГДК у ґрунті. Заходи проведено в межах кримінального провадження, під час якого встановлено, що порушником є ТзОВ "Рубін-Автоспец" – наголосили у Держекоінспекції.

Загалом збитки за забруднення землі склали 313 412 грн.

За даними аналітичної системи YouControlТзОВ "Рубін-Автоспец" зареєстроване з 1992 ркоу у Львові, займається спеціалізованими будівельними роботами. Компанія належить львівській будфірмі ТзОВ "Преміум Девелопмент 2000", якою у свою чергу володіє львівське ТзОВ "Альтер Партнерс" (діяльність головних управлінь, хед-офісів). Кінцевим власником компаній є мешканець Трускавця Руслан Ейнес.

Мітки: держекоінспекція, забруднення земель, Львів, новини львова