Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

декомунізація у селі Золотковичі

lvivoblrada.gov.ua

Четвер, 18 травня 2023, 15:11

На території Шегинівської ОТГ демонтували радянський монумент

декомунізація у селі Золотковичі

У селі Золотковичі демонтували пам‘ятник радянським солдатам.

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної ради.

Вчора, 17 травня, у селі Золотковичі Шегинівської ОТГ Яворівського району демонтували пам‘ятник радянським воїнам.

"Їхали демонтувати останні два пам'ятники у Шегинівській громаді. Вдалося один. У селі Золотковичі громада позбулася п'ятого радянського монумента за два дні. І це вже 35-й окупантський об'єкт, демонтований від початку року.

А от у Мишлятичах демонтаж перенесли. Бо на монументі – гніздо лелек. Птахи цьогоріч уже тут не гніздяться, але в гості навідуються. Наразі місцеві кілька тижнів будуть спостерігати, а якщо бузьки таки тут живуть, - будемо радитися з орнітологами, як переселити птахів деінде" – наголосив депутат Львівської обласної ради Захар Миляник.

За його словами, зараз в області залишається ще щонайменше 200 радянських пам'ятників.

Зазначимо, процесом декомунізації в області займається робоча група з питань декомунізації області, до якої входять депутати обласної ради, громадські діячі, історики, військові та ветерани, управлінці ОВА.

Нагадаємо, у вересні 2022 року на сесії Львівської обласної ради депутати прийняли рішення про завершення декомунізації та деколонізації на території Львівської області.

Додамо, раніше Верховна Рада прийняла законопроєкт, яким заборонила давати географічним об'єктам назви, пов'язані з Росією та її діячами.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.