Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

вулична огорожа

Четвер, 18 травня 2023, 13:01

У Львові вирішили демонтувати турнікети на ділянках деяких вулиць міста

вулична огорожа

У місті хочуть демонтувати вуличне огородження, яке не впливає на безпеку руху.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

У Львові на певних ділянках вулиць планують демонтувати турнікетне огородження, яке не впливає на безпеку дорожнього руху.

Як пояснив керівник управління вуличної інфраструктури Львівської міськради Павло Сирватка, сьогодні в Україні діють вже нові норми, що регулюють встановлення такого огородження.

"І вони чітко кажуть, в яких випадках воно потрібне. Йдеться, зокрема, про дитячі заклади, місця з обмеженою оглядовістю, над підземними переходами" – пояснив Павло Сирватка.

За його словами, станом на сьогодні у місті опрацювали близько 50 локацій, де доцільно прибрати турнікети.

"Оскільки в цих конкретних місцях вони не покращують ситуацію з безпекою дорожнього руху, водночас вимагають витрат на утримання та оновлення. Часто таке огородження заважає прибиральній техніці. А в деяких локаціях навіть небезпечне, бо створює уявне відчуття безпеки як для водія, так і для пішохода, хоча насправді несе додаткову небезпеку, бо у випадку ДТП працює як шрапнель і збільшує силу ураження. Крім цього, огородження зменшує оглядовість для водія, який може бути не готовим до раптової появи на дорозі людини, особливо дитини низького зросту" – заявив Павло Сирватка.

Він додав, що, за потреби, у місцях, де демонтують турнікети, висаджуватимуть кущі, а там, де може виникнути стихійне паркування, встановлять стовпці або півкулі.

Наразі комісія з безпеки дорожнього руху Львівської міськради погодила демонтаж турнікетного огородження на перехресті вулиць Мазепи-Тичини.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.