Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львів

П'ятниця, 19 травня 2023, 16:46

Радіаційний фон у Львові в нормі

Львів

Радіаційний фон у Львові становить 110 нЗв/год.

Про це йдеться на карті радіаційного фону Міністерства охорони здоров'я України.

Станом на 18 травня на проспекті Свободи у Львові дані радіаційного фону становлять 110 нЗв/год та знаходяться в межах нормальних показників. 

Допустиме значення рівня радіаційного фону згідно з нормами радіаційної безпеки України (НРБУ-97) – 30 мкР/год або 300 нЗв/год.

Зазначимо, Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів разом із ГО SaveDnipro на Saveecobot зібрали всі актуальні дані на єдиній карті радіаційного фону в Україні. На ній відображені заміри з точок контролю, розміщених по всій країні.

Дані збираються щодня автоматично або вручну фахівцями, навіть у найбільш небезпечних населених пунктах. На сьогодні існує 514 точок замірів по всій країні.

Сьогодні Секретар Ради безпеки Росії Микола Патрушев заявив, що «знищення боєприпасів зі збідненим ураном, наданих Заходом Україні, призвело до появи радіоактивної хмари». Про це повідомило Радіо Свобода з посиланням на російське державне агентство ТАСС.

Нагадаємо, сьогодні вночі російські окупанти атакували Львівщину 5 дронами Shahed, всі з них знищили сили ППО.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.