Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

затримання

lviv.gp.gov.ua

П'ятниця, 19 травня 2023, 14:58

На Львівщині викрили організаторів схеми переправлення ухилянтів через кордон

затримання

Зловмисники допомогли незаконно перетнути кордон щонайменше 13 військовозобов'язаним.

Про це повідомляє відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Правоохоронці, за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури, викрили та повідомили про підозру трьом учасникам організованої групи за фактами незаконного переправлення осіб через державний кордон та підроблення офіційних документів.

"З вересня по грудень 2022 року троє мешканців Волинської області організували злочинну схему незаконного переправлення осіб через державний кордон. Для цього підозрювані створили телеграм-канал, де розміщувати оголошення про організацію виїзду військовозобов’язаних за кордон. Чоловіки працювали лише по передоплаті, після надходження якої вони розпочинали процес підготовки документів.

Підставою для виїзду громадян призовного віку за кордон були дані про фіктивне перебування на консульському обліку. За допомогою підроблених печаток та штампів, які проставлялась на паспортах громадян України їх "клієнти" отримували право на безперешкодний перетин держкордону. Для конспірації готовий паспорт з "дозволом" відправляли поштою під вигаданим ім’ям" – наголосили в прокуратурі.

Зловмисники свої послуги вони оцінювали у 1 000 доларів з особи. У такий спосіб вони допомогли незаконно перетнути кордон щонайменше 13 особам.

Під час обшуків правоохоронці виявили та вилучили печатки, штампи, грошові кошти, мобільні телефони, банківські карти та інші докази незаконної діяльності.

Також накладені арешти на нерухоме майно підозрюваних. Слідчі дії тривають.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.