Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

декомунізація на Львівщині

lvivoblrada.gov.ua

Понеділок, 22 травня 2023, 15:22

На Львівщині демонтували майже 40 радянських монументів

декомунізація на Львівщині

З початку року на території області демонтували 39 пам’ятників радянського режиму.

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної ради.

Станом на 19 травня цього року на території Львівської області, починаючи з початку цього року, демонтували 36 радянських пам'ятників.

Зокрема, у п'ятницю, демонтували пам’ятник у селі П'яновичі Самбірського району. Наразі в громадах району ще є понад 20 радянських об'єктів, які потребують демонтажу.

Загалом демонтували всі пам'ятники радянським солдатам у Самбірському районі планують до середини липня.

"Маємо спільно до кінця року зачистити всі радянські маркери на Львівщині. Зараз в області залишається ще щонайменше 200 пам'ятників. Загалом за тиждень Львівщина позбулася восьми маркерів радянського минулого" – наголосив депутат Львівської обласної ради Захар Миляник.

Зазначимо, процесом декомунізації в області займається робоча група з питань декомунізації області, до якої входять депутати обласної ради, громадські діячі, історики, військові та ветерани, управлінці ОВА.

Нагадаємо, у вересні 2022 року на сесії Львівської обласної ради депутати прийняли рішення про завершення декомунізації та деколонізації на території Львівської області.

Додамо, раніше Верховна Рада прийняла законопроєкт, яким заборонила давати географічним об'єктам назви, пов'язані з Росією та її діячами.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.