Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Прес-реліз,   Понеділок, 22 травня 2023, 15:38

Подорож автобусом: що взяти з собою

Вибираючи автобусну поїздку до Європи, багато пасажирів намагаються взяти найнеобхідніші речі.

Хочеться, щоб закордонний відпочинок надовго залишився у пам’яті, тому пасажири беруть із собою найкращі вбрання, фотоапарати, забуваючи про деякі моменти.

Будь-яка подорож – випробування для організму. Наприклад,автобус Львів Берлін знаходиться в дорозі понад 17 годин, тому потрібно належним чином підготуватися.

Речі в салон: тільки найнеобхідніші предмети

Звісно, для когось таке перебування в дорозі здається простою задачею, оскільки доводиться подорожувати і складнішими шляхами. Але є і недосвідчені пасажири, яких така подорож виснажить, тоді не залишиться сил на подальший активний відпочинок в європейській країні.

Варто визначитися з предметами, які необхідно взяти до салону. Найбільш габаритні речі залишають у багажному відділенні, а поруч необхідно завжди мати:

  • невеликий запас харчів (перевагу краще надавати горіхам, сухофруктам, фруктам);

  • сумка для зберігання документів та грошей (карток);

  • надувна подушка для шиї (для запобігання її затіканню під час сну);

  • ковдра (вночі може бути прохолодно навіть влітку);

  • вода;

  • вологі серветки та туалетний папір;

  • аптечка (знеболювальне, бинт, пластир, перекис водню тощо).

Якщо ж дорога буде тривати кілька днів, то необхідне і змінне взуття. Воно попередить набряк ніг, що може виникнути після тривалого сидіння. Звісно, не зайвим буде смартфон чи книга, хоча читати під час руху не завжди комфортно.

Відпочинок у дорозі

Досвідчені туристи починають свій відпочинок, одразу сівши в салон. Для цього в автобусі є все необхідне: від безплатного Wi-Fi-сигналу до телебачення. Розкладні столики дають змогу кожному приймати їжу чи напої прямо під час руху.

Маршрут формується так, що кожні 3-4 години транспорт зупиняється. Навіть якщо продукти є, а до туалету не хочеться, рекомендується вийти з автобуса та розім’ятися. Всього кілька фізичних вправ дозволяють позбутися неприємних відчуттів у тілі, які виникають від тривалого сидіння.

Якщо підготуватися до подорожі, вона залишить лише приємні спогади, навіть якщо дорога займатиме кілька днів у автобусі. 

 

 

  

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.