Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

велодоріжка у Львові

Вівторок, 23 травня 2023, 11:56

У мікрорайоні Новий Львів облаштують нові велодоріжки

велодоріжка у Львові

У місті створять смуги для велосипедистів на вулицях Козельницькій, Литвиненка, Віденській, Панаса Мирного та Стуса.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Міська комісія з безпеки дорожнього руху прийняла рішення про облаштування смуг для велосипедистів на вул. Козельницькій, що у мікрорайоні Новий Львів, а раніше ще на вулицях Литвиненка, Віденській, Панаса Мирного та Стуса.

Як зазначив керівник комунального відділу Сихівської районної адміністрації Іван Залуцький, на вул. Козельницькій велосмуги облаштують на ділянці від вул. Панаса Мирного до вул. Луганської.

"Це орієнтовно по 300 м в обидвох напрямах. Також тут облаштують і два велопереїзди – на перехрестях з вул. Чмоли та з вул. Панаса Мирного" – наголосив Іван Залуцький.

За його словами, нові велосмуги з’єднають з теперішньою велоінфраструктурою, збудованою в межах трамвайної колії на Сихів, та з велосмугами на просп. Червоної Калини – на ділянці від вул. Угорської до просп. Івана Павла ІІ.

Також у Сихівському районі велоінфраструктуру хочуть облаштувати і на вул. Луганській.

Зазначимо, першу велодоріжку у Львові збудували у 2011 році. Станом на зараз протяжність велосипедної мережі Львова складає 136 км. 

Нагадаємо, у 2021 році в місті створили робочу групу для розвитку велосипедної мережі у Львові до 2030 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.