Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

діти

Четвер, 25 травня 2023, 12:10

На Львівщині передбачили майже п'ять мільйонів на придбання квартир для дітей-сиріт

діти

У п'яти ОТГ Львівщини знайшли квартири, які планують купити для дітей-сиріт.

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної ради.

Вчора, 24 травня, комісія з питань забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа у Львівській області прийняла рішення придбати 6 квартир для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Помешкання знаходяться у Підберізцях, Львові, Стрию, Самборі та Жидачеві.

Вартість житла – понад 4,719 млн грн. З них 1,787 млн грн – кошти громад, а 2,932 млн грн – кошти обласного бюджету, виділені у рамках затвердженої Львівською облрадою регіональної програми забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа у Львівській області на 2021-2025 роки.

Загалом на розв'язання житлових проблем дітей-сиріт в обласному бюджеті на 2023 рік передбачено 9 млн грн. Натомість минулого року кошти на придбання житла не виділяли.

"Це вторинний ринок житла, і тут дуже часто колишні господарі готові залишити для дітей частину меблів, а часом – навіть побутової техніки. Проте питання технічного стану, наявність меблів, бажання самої дитини стати господарем саме цього житла – першочергові для нас критерії. Тому ми тільки попередньо погодили закупівлю цих помешкань. Остаточне рішення приймемо після особистого огляду всіх об'єктів" – наголосив заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод.

Остаточно затвердити закупівлю запропонованих виконкомами Ралівської, Добросинсько-Магерівської, Грабовецько-Дулібівської, Миколаївської та Буської ОТГ об'єктів комісія планує 30 травня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.