Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

ТВК

Понеділок, 29 травня 2023, 16:07

ЄС і УГП вимагають від Козицького розблокувати роботу Львівської ТВК

ТВК

Європейська Солідарність та Українська Галицька Партія звернулися до Максима Козицького з вимогою розблокувати роботу Львівської обласної ТВК.

Про це повідомляє Європейська Солідарність.Львів на своїй сторінці у Фейсбуці.

Партії Європейська Солідарність та Українська Галицька Партії звернулися до начальника Львівської ОВА та голови Львівської обласної організації Слуги народу Максима Козицького з відкритим листом щодо роботи Львівської обласної територіальної виборчої комісії (ТВК).

Як йдеться у зверненні, від Козицького вимагають:

- припинити незаконний вплив на членів ТВК;

- припинити співпрацю представників "Слуги Народу" у Львівській ТВК із представниками забороненої ОПЗЖ та колаборантами з Циганської партії України;

- забезпечити дотримання повноважень місцевого самоврядування.

"Вже 11 місяців Львівська обласна ТВК не виконує свій обов'язок та ігнорує волевиявлення виборців. Це відбувається внаслідок саботажу роботи Львівської обласної ТВК зі сторони представників політичної сили Слуга Народу та забороненої в Україні ОПЗЖ. До таких спільних дій долучилася представниця Циганської партії України, проти керівника якої СБУ порушила кримінальну справу щодо державної зради.

Користуючись недосконалим законодавством, яке толерує присутність представників технічних (фейкових) партій, ТВК фактично керується з кабінету на Винниченка. Це грубо порушує демократичні принципи і права виборців Львівщини" – вказано у зверненні.

У ЄС та УГП пояснили, що обласна ТВК має затвердити нових депутатів від їхніх партій, саме тому й триває блокування роботи комісії.

"Це підтверджується фактом атаки на орган місцевого самоврядування – Львівську обласну раду, частину повноважень якої ви намагаєтеся узурпувати. Кричущим було затвердження бюджету Львівської області військовою адміністрацією без ухвалення відповідного рішення обласною радою" – наголошується у документі.

У ЄС та УГП додали, що у разі продовження блокування роби обласної ТВК, вони звертатимуться до правоохоронців, ЦВК та міжнародних спостережних організацій з вимогою розслідувати факти впливу на членів ТВК з боку представників органів влади на Львівщині. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.