Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

забруднення води

Вівторок, 30 травня 2023, 11:56

На Львівщині найбільше забруднюючих речовин виявили у Полтві

забруднення води

У квітні в чотирьох річках басейну Західного Бугу та Сяну виявили перевищення норм забруднюючих речовин.

Про це повідомляє департамент екології та природних ресурсів Львівської ОВА.

У квітні цього року спеціалісти Басейнового управління водних ресурсів річок Західного Бугу та Сяну провели моніторинг якості поверхневих вод на 23-х затверджених пунктах спостережень в межах української частини басейну річки Вісла.

Зокрема, найнижчі показники якості води виявили:

- у р. Полтва – за вмістом розчиненого кисню, органічних, біогенних речовин, СПАР, галогенопохідних вуглеводнів, пестицидів тощо;

- у р. Західний Буг нижче гирла р. Полтви – за вмістом органічних і біогенних речовин;

- у р. Марунька нижче м. Винники – за вмістом органічних та біогенних речовин;

- у р. Свиня нижче м. Жовква – за вмістом органічних та біогенних речовин.

Порівняно з березнем цього року, покращилася якість води у р. Полтва (с. Кам’янопіль), р. Малехівці (с. Малехів), р. Вишні (с. Черневе) та в створі р. Західний Буг – с. Забужжя.

Натомість погіршилася якість води у селах Старий Добротвір, Амбуків, Устилуг на річці Західний Буг, а також у Кийському потоці (с. Нестаничі), у р. Раті (с. Межиріччя) та в р. Шкло (смт Краковець).

Якість води в інших створах суттєво не змінилася.

Зазначимо, моніторинг проводять з метою узагальнення і аналізу інформації про стан водних об’єктів, прогнозування його змін та розроблення науково обґрунтованих рекомендацій для прийняття рішень у галузі використання, охорони вод та відтворення водних ресурсів.

Нагадаємо, у жовтні-грудні 2022 року у чотирьох річках Львова та у всіх водоймах виявили перевищення норм забруднюючих речовин.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.