Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Володимир Квурт

Четвер, 1 червня 2023, 14:36

Львівська облрада закликає назвати одну з вулиць Винників на честь Володимира Квурта

Володимир Квурт

До мера Львова скерували листа з проханням перейменувати вулицю або площу у Винниках на честь Володимира Квурта.

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної ради.

Заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод скерував листа міському голові Львова Андрію Садовому з проханням перейменувати одну з вулиць чи площ у місті Винники іменем Володимира Квурта – депутата Львівської обласної ради 8 скликання, голову постійної комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку, який помер у грудні минулого року.

"Володимир Квурт був одним з шанованих та гідних українців, наш колега по депутатському корпусу, а в минулому секретар Львівської міської ради та багаторічний голова Винниківської міської ради.

Як управлінець, громадський діяч, підприємець, державник, він у кожній своїй справі керувався щирим прагненням розвитку та добра для громади, міста та області. Багаторічна хвороба не зламала міцного духу і світлої мудрості цієї людини.

Із початком повномасштабного вторгнення росії у лютому 2022 року, він, не жаліючи себе, щодня намагався бути корисним для держави, ЗСУ, залучати партнерів з-за кордону" – йдеться у листі.

Як пояснив Юрій Холод, відповідна комісія міської ради вже підтримала таку пропозицію одного з депутатів Львівської міськради. Залишилося поставити її у порядок денний сесії.

Зазначимо, у лютому цього року у Львівській міськраді напрацювали проєкт ухвали про присвоєння назви Володимира Квурта площі на перехресті вул. Шевченка, вул. Ринок, вул. Львівською у м. Винники.

Депутат Львівської обласної ради від Європейської Солідарності Володимир Квурт помер 28 грудня 2022 року. Він був секретарем Львівської міської ради (2006-2010 рр.), міським головою м. Винники (2015-2020 рр.), засновником ГО "Великий Львів".

Детальніше – у статті Варіантів "Спомин про Володимира Квурта".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.