Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

укриття у школі

Фб Садового

Четвер, 1 червня 2023, 13:58

Садовий раптом вирішив перевірити всі укриття у Львові

укриття у школі

Сьогодні у місті спеціальна комісія перевірятиме всі комунальні укриття.

Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий на своїй сторінці у Фейсбуці.

Сьогодні у Львові стартує перевірка всіх комунальних укриттів, яку проведуть зважаючи на останні події у Києві, коли жінка загинула внаслідок ракетних обстрілів через закрите укриття.

"Сьогодні з 18 до 20 год усі укриття, які розташовані у житлових та нежитлових приміщеннях, мають бути відкритими. Це можливість мешканцям зустрітись, перевірити стан своїх сховищ та ще раз домовитись про їхню роботу під час повітряної тривоги. Це стосується усіх укриттів у місті. Якщо у вашому будинку немає підвалу чи паркінгу – найближче сховище можете знайти на карті. Якщо з 18 до 20 укриття закрите, або є інші проблеми з ним – звертайтесь на Гарячу лінію міста за тел. 1580", – написав Андрій Садовий.

За його словами, комісія проінспектує всі укриття, а про результат у мерії обіцяють повідомити додатково.

Також сьогодні протягом дня райони проводитимуть перевірку укриттів, які є у комунальній власності. Йдеться про сховища у районних адміністраціях, поліклініках та лікарнях, школах, закладах культури.

"Керівники цих закладів мають контролювати стан та доступність, але також перевірити вказівники, які інформують про те, як добратись до цього укриття з вулиці, якщо ви не місцевий. Всі інформаційні стенди потрібно актуалізувати, зробити помітними та зрозумілими" – додав Садовий.

Нагадаємо, що сьогодні вночі внаслідок падіння уламків ракет у Києві загинули троє людей, зокрема – мати з дитиною. Люди прибігли вночі до укриття в поліклініці, але їм не ніхто не відкрив.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.