Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

декомунізація

city-adm.lviv.ua

П'ятниця, 2 червня 2023, 13:34

На території Львівської МТГ демонтують три радянських пам'ятники

декомунізація

Демонтовані пам'ятники радянської епохи у Брюховичах і Винниках передадуть до музею "Територія терору".

Про це повідомляє перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко на своїй сторінці у Фейсбуці.

Вчора, 1 червня, комісія з деколонізації топоніміки у Львові вирішила демонтувати 2 пам’ятники у смт Брюховичі та пам'ятник у Винниках, які є спадком радянської тоталітарної епохи.

Їх перевезуть до музею "Територія терору". 

"Ще три елементи колоніального спадку – під демонтаж. Так, два пам’ятники в Брюховичах та один у Винниках буде демонтовано та перенесено в музей "Територія Терору". Таке рішення прийняли під час засідання комісії щодо деколонізації топоніміки у Львові. Далі готуємо відповідні документи та рішення про демонтаж – заявив Москаленко.



Нагадаємо, у квітні 2022 року у місті створили робочу групу, куди увійшли представники виконавчих структур міськради, наукових та культурних установ Львова та представники фракцій Львівської міськради, основним завданням якої є деколонізація топоніміки та заборона використання у Львівській МТГ географічних назв та символіки РФ.

На території Львівської МТГ загалом вирішили перейменувати 53 вулиці, названі на честь російських та радянських діячів: у Львові – 41, у Винниках – 6, у смт Рудне – 5, у с. Підрясне – 1.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.