Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

аеропорт Львів

Субота, 3 червня 2023, 12:19

АМКУ оштрафував дві фірми за змову на закупівлі аеропорту «Львів»

аеропорт Львів

Компанії також позбавлені права в найближчі роки брати участь у державних тендерах.  

Антимонопольний комітет України виявив та покарав два товариства з обмеженою відповідальністю за антиконкурентні узгоджені дії на тендері державного підприємства «Міжнародний аеропорт «Львів» імені Данила Галицького».

 АМКУ оштрафував  ТОВ «ДІ АР ЕНЕРЖИ ГРУП» на 718 802 грн, а ТОВ «ДІ АР ГРУП» - на 339 999 грн за антиконкурентні узгоджені дії на тендері ДП «Міжнародний аеропорт «Львів» імені Данила Галицького».

Компанії також не можуть брати участі у процедурах закупівлі протягом трьох років згідно з Законом України «Про публічні закупівлі».

Про це повідомила пресслужба АМКУ.

За даними Комітету, ТОВ «ДІ АР ЕНЕРЖИ ГРУП» та ТОВ «ДІ АР ГРУП» узгоджували свої дії під час підготовки та участі в торгах на закупівлю реагенту протиожеледного на основі форміату натрію для аеродромних покриттів.

Замовником послуг з очікуваною вартістю 990 000 грн було державне підприємство «Міжнародний аеропорт «Львів» імені Данила Галицького».

АМКУ встановив, що вказані суб'єкти господарювання мали споріднене правове становище, оскільки мали спільного керуючого органу та бенефіціарного власника. Крім того, вони подавали свої пропозиції з однакових IP-адрес та електронних скриньок, а також мали однаковий склад документації. Таким чином, вони порушили законодавство про захист економічної конкуренції, що призвело до спотворення результатів торгів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.