Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

СБУ

СБУ

Вівторок, 6 червня 2023, 12:48

На Яворівському полігоні викрили військових та лікарку, які працювали на спецслужби РФ

СБУ

СБУ викрила агентів РФ, які шпигували за українськими військовослужбовцями на Яворівському полігоні.

Про це повідомляє управління СБУ у Львівській області на своїй сторінці у Фейсбуці.

Спецслужби викрили двох військовослужбовців та медичну працівницю, які у складі різних підрозділів дислокувалися на території Яворівського військового полігону та працювали на РФ.

"Ще до початку повномасштабного вторгнення рф їх залучив до співпраці кадровий співробітник російської воєнної розвідки. А вже після 24 лютого 2022 року вони збирали інформацію, яка цікавила розвідку країни-агресора. Кожен з них мав свою "лінію" розвідувально-підривної діяльності проти України. Для зв’язку використовували месенджери.

Один із фігурантів регулярно передавав агресору локації окремих підрозділів українських захисників на території полігону. Крім цього, зловмисник намагався збирати відомості про результати міжнародного військового співробітництва Сил оборони" – наголосили в СБУ.

Крім цього, лікарка, що працювала на РФ, намагалася передати відомості про візити військово-політичного керівництва України до одного з медзакладів в області, а посадовець навчального підрозділу українських військ "зливав" воєнній розвідці РФ інформацію про розгортання бойових частин Сил оборони та локації військової техніки.

Наразі всіх учасників агентурної групи викрили. Тривають слідчі дії для притягнення їх до відповідальності. Зловмисникам загрожує до 15 років тюрми або довічне ув’язнення.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.