Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львів

Середа, 7 червня 2023, 10:18

У приміщенні Львівської облради поселять евакуйованих мешканців Херсонщини

Львів

Евакуйованих з підтоплених територій мешканців Херсонщини поселять у новому Центрі підтримки та захисту.

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної ради.

Вчора, 6 червня, у комунальному приміщенні Львівської обласної ради у Львові облаштували новий Центр підтримки та захисту для внутрішньо переміщених осіб, куди планують поселити людей, евакуйованих з підтоплених територій Херсонщини.

"Львівська обласна рада дозволила нам облаштувати прихисток. Він розрахований до 70 осіб. Будемо приймати Херсонський регіон. Вже один автобус виїхав на підтоплені території. Готується другий автобус. Ми першими приймемо хвилю херсонців" – заявила керівниця центру Альбіна Брилліантова.

На двох поверхах будинку є кімнати для проживання, кухня, пральня, санвузли.

До облаштування будинку долучилися громадські організації, волонтери з регіонів України та Європи.

Нагадаємо, вночі 6 червня російські окупанти підірвали Каховську ГЕС. Через підрив машинної зали зсередини ГЕС повністю зруйновано, станція відновленню не підлягає.

У потенційній зоні затоплення на правобережній частині річки Дніпро є села Миколаївка, Ольгівка, Льово, Тягинка, Понятівка, Іванівка, Токарівка, Придніпровське, Садове та частково місто Херсон. Наразі триває евакуація місцевого населення з небезпечних районів.

Через це у Львові зібрали евакуаційну комісію для прийняття мешканців Херсона та прилеглих сіл, наразі у місті розглядають варіант розконсервування літніх модульних містечок, що є у Стрийському парку, на вул. Пулюя та на Сихові. А також, за необхідності, тимчасові прихистки розгорнуть у закладах освіти, в яких завершилось навчання.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.