Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

вул. Миколайчука

city-adm.lviv.ua

Четвер, 8 червня 2023, 15:23

У Львові з вересня стартує реконструкція вулиці Миколайчука

вул. Миколайчука

У вересні розпочнеться перший етап робіт з будівництва трамвайної колії та реконструкції вул. Миколайчука.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

У вересні цього року у Львові розпочнеться реконструкція вул. Миколайчука з будівництвом трамвайної колії на відрізку від перехрестя вул. Мазепи-Миколайчука до перехрестя з вул. П. Орлика. 

"Проєкт реконструкції вул. Миколайчука передбачає реконструкцію дороги протяжністю 2,6 км із прокладенням трамвайної колії, щоб з’єднати центральну частину міста з Шевченківським районом. Буде декілька етапів реалізації цього проєкту. На цей рік плануємо реалізацію першого етапу – це буде реконструкція ділянки, протяжністю приблизно 300-350 м, від перехрестя вул. Миколайчука-Мазепи до перехрестя з вул. П. Орлика. Зараз фіналізуємо ескізний проєкт саме на цих 350 м. Там складний рельєф – підйом, тому маємо забезпечити безпеку для руху трамвая, а відтак його пасажирів" – заявив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

За його словами, ремонт вулиці стартує з вересня цього року, а підготовка ділянки робіт розпочнеться в найближчі два тижні.

"На цій території є кілька перешкод, над врегулюванням яких працюємо. Перше – там розміщений ринок. Термін дії документів на розміщення ринку вже завершився кілька років тому, та ми в процесі перемовин і будемо узгоджувати, яким чином і хто куди буде переїжджати. Друге – це парковка. Також відбуваються перемовини, куди її перенести. Є вже варіанти рішень по цих питаннях, і це все буде узгоджено з усіма" – наголосив Москаленко.

Він додав, що кошти на реконструкцію вулиці передбачили у міському бюджеті, а також планують отримати кредит від Європейського банку реконструкції та розвитку.

Нагадаємо, у червні виконком Львівської міськради доручив ЛКП "Львівавтодор" розпочати реконструкцію вул. І. Миколайчука за проєктом ЛКП "Інститут просторового розвитку".

Додамо, у травні 2022 року ЛКП "Інститут просторового розвитку" виграло архітектурний конкурс на кращу проєктну пропозицію реконструкції вул. І. Миколайчука.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.