Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська облрада

lvivoblrada.gov.ua

Четвер, 15 червня 2023, 11:31

Облрада Львівщини планує виділити кошти для відновлення дороги Східниця – Новий Кропивник

Львівська облрада

Комісія облради звернулась до ЛОВА з проханням виділити кошти з бюджету на відновлення зруйнованого моста на дорозі Східниця – Новий Кропивник.

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної ради.

Вчора, 14 червня, комісія з питань інженерного, житлово-комунального господарства, інфраструктури та паливно-енергетичного комплексу облради звернулася до Львівської ОВА з рекомендацією скерувати з резервного фонду обласного бюджету кошти для відновлення руху через зруйнований міст на ділянці Східниця – Новий Кропивник.

"Наша комісія ще 12 червня оперативно відвідала місця підтоплень, щоб оцінити масштаби пошкоджень і зрозуміти потреби для їх відновлення. Хоча станом на сьогодні ще немає будь-яких кошторисів по десятьох зруйнованих мостах і пошкоджених дорогах, однак дуже важливо швидко розпочати відновлювати логістику, зокрема сполучення Східниця – Новий Кропивник.

Знаємо, що ця ділянка передана на баланс Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Львівській області, але ми вважаємо, що з обласного бюджету необхідно максимально підтримати Східницьку і навколишні громади, щоб прискорити будівництво мосту" – пояснив заступник голови комісії Тарас Подвірний.

Як додав депутат Захар Миляник, під час нещодавнього виїзду у Східницьку і Сколівську громади комісія оглянула всі пошкоджені мости і зруйновані ділянки доріг.

Нагадаємо, у Дрогобицькому та Стрийському районах Львівської області сталася надзвичайна ситуація через потужні зливи, які відбулися 10 червня.

Через це з 12 червня перекрили для руху транспорту трасу Східниця – Верхнє Синьовидне. Тут в багатьох місцях підмило проїзну частину, було зруйноване асфальтобетонне покриття та габіонні підпірні стінки.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.